Wyświetlanie 1–12 z 19 wyników

Show sidebar

Oliwki czarne Amfissa w opakowaniu 200g

15,00 
OPIS: Oferowane przez nas delikatne oliwki Amfissa zostały zamarynowane w całości - razem z pestkami. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do sałatek, marynat, a także jako zdrowa, pyszna przekąska. Ciemne, okrągłe, niezwykle smaczne Amfissa pochodzą z rejonów centralnej Grecji. Ich znakiem rozpoznawczym jest to, że są mięsiste, soczyste. Zbiera się je na przełomie listopada i grudnia. Dodatkowym atutem tego rodzaju oliwek jest również to, że są wyraziste w smaku. Kolor oliwek Amfissa jest zależny głównie od stopnia dojrzałości. Mogą przyjmować barwy od beżowej, poprzez brązową, aż po czarną. Często do konserwowania tej odmiany oliwek dodaje się czerwone wino. Oliwki Amfissa są niezwykle popularne na greckich stołach. Bardzo dobrze komponują się w duecie z serami i winem. Bez wątpienia warto ich spróbować.

Oliwki czarne Chalkidikis suszone w opakowaniu 200g

15,00 
OPIS: Odmiana ta rośnie na Półwyspie Halkidiki w północnej Grecji. Klimat morza, promienie pełnego słońca i żyzność gleb dają imponujące i smaczne oliwki. Ta słynna grecka oliwka jest pulchna, mięsista i niepowtarzalny smak: owocowy, słonawy, maślany i przyjemnie kwaśny. Zielone oliwki Chalkidikis to oliwki zbierane w “młodym wieku” (przed osiągnięciem pełnej dojrzałości) w połowie września. Wówczas zachwycają barwami – od słomkowożółtego do jasnego, złocistozielonego. A jeśli pozwoli im się dorosnąć – wówczas przybierają barwę czarną. Idealne do sałatek, jako przystawka, która wyostrza apetyt, do szaszłyków na grilla.

Oliwki czarne Kalamata z pestką w opakowaniu 200g

15,00 
OPIS: Oliwki Kalamata ze swoim brązowo-czarnym odcieniem i charakterystycznym „migdałowym” kształtem mają – w porównaniu z innymi odmianami oliwek na świecie – unikatowy i doskonały smak. Oliwki Kalamata produkowane są w Grecji tradycyjną metodą fermentacji kwasem mlekowym i bez użycia środków poprawiających kolor oliwek.

Oliwki vacum czosnek z bazylią Physis of Crete 250g

13,50 
Kraj pochodzenia: Grecja, wschodnia Kreta Masa netto: 250g Przechowywać w temp. poniżej 30C, po otwarciu przechowywać w lodówce lub w naczyniu z oliwą. Składniki: zielone oliwki Chalkidiki niedrylowane, sól, czosnek 2%, bazylia 1%, oliwa extra virgin.

Oliwki vacum estragon Physis of Crete 250g

13,50 
Kraj pochodzenia: Grecja, wschodnia Kreta Masa netto: 250g Przechowywać w temp. poniżej 30C, po otwarciu przechowywać w lodówce lub w naczyniu z oliwą. Składniki: zielone oliwki Chalkidiki niedrylowane, woda, sól, estragon, oliwa extra virgin.

Oliwki vacum kalamata Physis of Crete 250g

13,50 
Kraj pochodzenia: Grecja, wschodnia Kreta Masa netto: 250g Przechowywać w temp. poniżej 30C, po otwarciu przechowywać w lodówce lub w naczyniu z oliwą. Składniki: ciemne oliwki Kalamata, sól, ocet winny, oliwa extra virgin.

Oliwki vacum kreteńskie Physis of Crete 250g

13,50 
Kraj pochodzenia: Grecja, wschodnia Kreta Masa netto: 250g Przechowywać w temp. poniżej 30C, po otwarciu przechowywać w lodówce lub w naczyniu z oliwą. Składniki: ciemne oliwki Koroneiki niedrylowane, ocet winny, sól, oliwa extra virgin.

Oliwki vacum mix chilli Physis of Crete 250g

13,50 
Kraj pochodzenia: Grecja, wschodnia Kreta Masa netto: 250g Przechowywać w temp. poniżej 30C, po otwarciu przechowywać w lodówce lub w naczyniu z oliwą. Składniki: zielone oliwki Chalkidiki, ciemne oliwki Kalamata, woda, sól, ocet winny, chilly.

Oliwki vacum mix Physis of Crete 250g

13,50 

Kraj pochodzenia: Grecja, wschodnia Kreta Masa netto: 250g Przechowywać w temp. poniżej 30C, po otwarciu przechowywać w lodówce lub w naczyniu z oliwą. Składniki: zielone oliwki Chalkidiki, ciemne oliwki Kalamata, woda, sól, ocet winny, oliwa extra virgin.

Oliwki vacum zielone bez pestki Physis of Crete250g

13,50 
Kraj pochodzenia: Grecja, wschodnia Kreta Masa netto: 250g Przechowywać w temp. poniżej 30C, po otwarciu przechowywać w lodówce lub w naczyniu z oliwą. Składniki: zielone oliwki Chalkidiki drylowane, woda, sól

Oliwki vacum zielone z pestką Physis of Crete 250g

13,50 

Kraj pochodzenia: Grecja, wschodnia Kreta Masa netto: 250g Przechowywać w temp. poniżej 30C, po otwarciu przechowywać w lodówce lub w naczyniu z oliwą. Składniki: zielone oliwki Chalkidiki niedrylowane, woda, sól.

Oliwki zielone Chalkidiki bez pestki w opakowaniu 200g

15,00 
Opis: Tradycyjne i najbardziej popularne zielone oliwki stołowe odmiany Chalkidiki. Idealna jako samodzielna przekąską, niezastąpione w sałatce greckiej oraz do grillowania. Opakowanie: 200 g Zastosowanie w kuchni: Jako przekąska, składnik sałatek, koreczków. Nadają się do grillowania i smażenia, nadając daniom nietypowy, lekko orientalny smak. Przechowywać w chłodnym miejscu, suchym miejscu z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Producent: Olive's Earth Kraj pochodzenia składników: Grecja