Specjalna mieszanka stworzona z myślą o osobach, które na śniadanie potrzebują zastrzyku energii i bogatego aromatu, idealnego na rozpoczęcie dnia. Zapach tej kawy jest bardzo trwały, utrzymujący się nawet kilka minut po wypiciu. Jest to nasza flagowa kawa Meli Deli Greckie Delikatesy. To właśnie tę odmianę stosujemy w naszych kawach. Dzięki swojemu idealnemu zbalansowaniu stosunku między arabicą, a robustą sprawia, że jest bardzo uniwersalną pozycją. Ma w sobie to co najlepszej – gęsta crema, niska kwasowość, intensywny smak i przepiękny aromat.
Rodzaj: 80% ARABICA / 20% ROBUSTA
Stopień wypalenia: Zrównoważone
Pochodzenie ziaren: BRASIL, GWATEMALA, KOSTARYKA, KOLUMBIA, INDIE
NEKATR
Po latach podróżowania po całym świecie i zdobyciu rozległego doświadczenia w produkcji kawy, G.Neofotistos założył firmę Nektar w 1951 roku. Od tego czasu i do dziś Nektar pozostaje firmą rodzinną.
Od 1980 roku do chwili obecnej Varvara Neofotistou jest dyrektorem zarządzającym firmy. Nektar specjalizuje się wyłącznie w produkcji najwyższej jakości greckich mieszanek kawy i udało mu się skrócić czas dostawy i objąć główne miasta i wyspy Grecji lepszymi kanałami dystrybucji.
Udało nam się poszerzyć naszą ofertę produktową i wzmocnić naszą pozycję rynkową poprzez nawiązanie współpracy w celu wyłącznej dystrybucji ich produktów w Grecji.
W 2008 r. NEKTAR zakończył tworzenie nowej kawy w Mikines, umożliwiając nam szybkie dostawy i zwiększanie mocy produkcyjnych. Obecnie Nektar jest obecny w całej Grecji, rozwija działalność eksportową, tworząc sojusze z dystrybutorami żywności, koncentruje się na greckiej kawie, ale jednocześnie rozwija nowe produkty, zwracając uwagę na innowacje technologiczne. W 2012 roku zdobyliśmy I nagrodę w konkursie „100 najlepszych” produktów roku 2012
Przez te 62 lata utrzymujemy nasze mieszanki kaw w najlepszej jakości i pragniemy zapewnić naszym pracownikom doświadczenie, jakiego pragną, ciesząc się ich kawą lub napojem.