Ser półtwardy, elastyczny z dodatkiem mięty . Idealnie nadaje się do grillowania.
Jeden z najbardziej rozpoznawalnych serów na świecie.
Popularność swoją zyskał w ostatnim czasie dzięki coraz bardziej lubianej kuchni wegetariańskiej.
Restauracje na całym świecie wprowadzają halloumi do swojego menu w różnych postaciach.
Najbardziej popularny okazuję się być jako zamiennik mięsa w burgerach .
My polecamy go także w towarzystwie rukoli, warzyw, słodkiego melona , najlepiej polane greckim miodem i oliwą z oliwek z delikatną goryczką.
Na produkcje prawdziwego halloumi wyłączność posiadają tylko producenci na Cyprze . To ich dobro narodowe , więc pilnie strzegą oryginalnych receptur swojego sera.
Skład: | mieszanka mleka koziego, owczego i krowiego, sól podpuszczka roślinna, mięta. | |
Kraj pochodzenia: | Cypr | |
Przechowywanie: | Należy przechowywać w lodówce w temperaturze 0-5°C. Produkt gotowy do spożycia przez 12 miesięcy od daty produkcji. | |
Masa netto/Masa po odcieku : | 250 g | |
Rodzaj opakowania: | Vacuum |